Veiligheid & Privacy

Iedereen wil zich veilig voelen. Jij bent daar vast geen uitzondering op. Veilig op straat, veilig in je huis en veilig op je computer — of dat nu een Mac, iPad of zelfs iPhone is.

Misschien is het wel een reden geweest om een Apple te kopen zelfs: dat veilige gevoel, de belofte dat er geen virussen, spyware of andere enge zaken zijn.

Toch kom je er al snel achter dat er ook voor de Mac bedreigingen bestaan. Gegevens die gestolen worden via phishing e-mails; Macs, iPhones en iPads die volledig op slot worden gezet met een wachtwoord waar je voor moet betalen; dieven die al je bestanden kunnen inzien (inclusief foto’s, financiële gegevens en e-mail)… Het zijn helaas realistische gevaren, ook als je Apple-apparatuur gebruikt.

Gelukkig kun je je ook beveiligen tegen deze zaken. Daar heb je geen dure software voor nodig (hoewel je wel het antwoord op de populaire vragen Heb ik een virusscanner nodig? en Heb ik een firewall nodig? zult ontdekken), maar vooral de juiste instellingen op je computers.

Alles wat je daar voor moet weten leer je in deze cursus, die onderdeel is van de Apple Coach Academie.

Wil je nu gelijk zorgen dat je voortaan veilig bent op je computer? Klik hier.

Eerst nog wat meer weten over de Apple Coach Academie? Lees dan even verder.

Apple Coach Academie

De Apple Coach Academie is een initiatief van mij, Martijn Engler, om zo veel mogelijk mensen te helpen alles uit hun Mac, iPhone en iPad te halen. Daarom presenteer ik elke maand een nieuw thema, met een bijbehorende cursus.

Als lid van de Academie krijg je niet alleen toegang tot de cursus van deze maand, maar ook tot alle vorige cursussen en natuurlijk de komende cursussen. Dat betekent nu bijvoorbeeld dat je alles kunt leren over iCloud (het thema van vorige maand) en veiligheid & privacy (het thema van deze maand). Andere thema’s die aan bod gaan komen zijn bijvoorbeeld je eigen video’s maken met iMovie; bestanden organiseren; een basis-cursus voor de Mac; een basis-cursus voor de iPhone en iPad; foto’s organiseren en bewerken met Foto’s; een goede backup-strategie zodat je je geen zorgen hoeft te maken en nog veel meer.

Uiteraard beslis jij mee over de thema’s en bepalen de leden welk thema er volgende maand behandeld wordt. Wil jij ook toegang tot alle cursussen, en kiezen welke cursussen er nog meer zullen verschijnen?

Momenteel word je lid van de Apple Coach Academie voor slechts € 27,- per maand. Deze prijs zal ik niet verhogen voor bestaande leden, maar gaat nog wel een keer omhoog voor nieuwe leden. Dit is dus het beste moment om lid te worden!